Skip to main content
Vanredni professor dr. Joseph J. Kaminski imenovan za saradnika za istraživački rad na prestižnom projektu koji finansira svjetski poznata Fondacija John Templeton

Vanredni professor dr. Joseph J. Kaminski imenovan za saradnika za istraživački rad na prestižnom projektu koji finansira svjetski poznata Fondacija John Templeton

Van. prof. dr. Joseph J. Kaminski je pozvan da bude redovni saradnik za istraživački rad sa zadatkom da vodi istraživačku grupu 1 za savremenu upravnu vlast: Bosna i Hercegovina u projektu "Islamska javna vrijednost: Teorija, teologija i praksa autohtonih kooperativnih institucija upravne vlasti". Projekat u vrijednosti od 1.999,00 dolara finansira Fondacija John Templeton a trajat će 3 godine.

Projekat vodi Wolfgang Drechsler (Tallinn University of Technology i University College London), Rainer Kattel (University College London) i Salah Chafik (University College London). Prvi rezultat profesora Kaminskog kao vođe grupe će biti izrada poglavlja knjige koje će napisati zajedno sa višim asistentom dr. Hamzom Preljevićem i doc. dr. Mustafom Krupalijom, a koje će se ticati historije upravljanja vakufa u Bosni i Hercegovini s naglaskom na slučaju Gazi Husrev-begovog vakufa.

Dr. Kaminski će također učesvovati na radionici koja se odnosi na pisanje poglavlja u knjizi i druge aspekte projekta u Bangkoku, Tajland, krajem maja 2024. godine. Knjiga u kojoj će biti objavljeno ovo poglavlje trenutno je ugovorena s izdavačkom kućom Edward Elgar Publishing i očekuje se da će biti štampana do kraja 2024. godine.

Za više informacija o projektu, posjetite https://islamicpublicvalue.org.

 

Share